Hoe je kind verzorgen wanneer het ziek is?

Het blijft lastig een ziek kind in huis. Vaak zijn ze ontzettend lui en heb je er geen kind aan en sommige zijn juist vervelend. In ieder geval is het belangrijk dat je jouw kind steunt en er weer bovenop helpt. Neem de tijd om hem of haar te verzorgen, geef het veel liefde en aandacht. Je mag jouw kindje gerust een keer extra knuffelen als het ziek is. Een knuffel kan natuurlijk geen kwaad en geeft jouw kind het gevoel dat je ervoor bent.

Wanneer mijn zieke kind thuishouden?
Het beste is dat jouw kind gewoon meedoet in de alledaagse activiteiten. Uiteraard kan het voorkomen dat zij/hij te moe is en liever op de bank of in bed ligt. Tja is het nog te ziek om deel te nemen aan activiteiten dan kan je jouw kind beter thuis laten. Op school zou het andere kinderen kunnen besmetten of zelf nog een andere ziekte erbij oplopen. In beide gevallen beter om this te blijven. Dit geldt ook voor werkende ouders die hun kind naar de opvang brengen. Het is beter dat één van de ouders een dag vrij neemt of krijgt. Er zijn namelijk regels wettelijk vastgesteld over de verzorging van een ziek kind. Gelukkig zijn kinderen vaak snel beter en kan je de dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Eten en Drinken van een ziek kind
Voedingsstoffen blijven belangrijk ook als het kind ziek is. Toch is blijven drinken het belangrijkst. Tijdens het ziek zijn is de eetlust bij een kind vaak dramatisch en wordt je vaak te snel ongerust. Je kunt verschillende dingen proberen om jouw kind aan het eten te krijgen. Probeer kleine porties te geven zodat jouw kind toch wat binnenkrijgt of geef veel lekkere dingen. Je mag jouw kind best een beetje verwennen tijdens het ziek zijn. Het belangrijkste is drinken. Let altijd op dat jouw kind niet uitdroogt. Laat het dus lekker veel drinken en zorg er voor dat de vocht-, suiker- en zoutbalans weer op peil kan komen. Zou het echt niet lukken met eten of drinken en ben j bang dat hij/zij echt te weinig binnenkrijgt raadpleeg dan altijd een arts.

Kind ziek houd het in de gaten
Meestal verloopt de ziekte van een kind vrij normaal en weet je vaak zelf wel als het uit de hand loopt. Heb je het gevoel dat er iets niet aan de haak is en het verloop van de ziekte ernstige vormen aanneemt begin dan met noteren van bepaalde handelingen. Telkens als je temperatuur gemeten hebt even de datum, tijd en graden koorts vermelden en schrijf ook op hoeveel jouw kind drinkt, hoevaak het naar de wc gaat of zelfs overgeeft. Zo kan je een beetje bekijken of jouw kind genoeg vicht binnenhoudt. Heb je het gevoel dat dit niet goed is raden we je aan contact op te nemen met de huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *